Projekat EUzaZapošljavanje je usmjeren ka poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba u BiH.

Cilj Poziva je da osigura kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja mladih (15-29 godina), žena iz ruralnih područja, osoba s invaliditetom, Roma/kinja i dugoročno nezaposlenih osoba, koji će doprinijeti povećanju mogućnosti njihovog zaposlenja.

Poziv je namjenjen svim akterima na tržištu rada koji imaju kapacitete za pružanje usluga i programa predviđenih ovim pozivima, uključujući uspostavljanje partnerstava sa institucijama tržišta rada i socijalne zaštite i specijaliziranim agencijama, organizacijama ili pojedincima za pružanje usluga u cilju povećanja formalog zapošljavanja gore navedenih kategorija.

Poziv je objavljen na ovoj stranici a rok za dostavu punih projektnih prijedloga je 04 .mart 2024. godine.

U cilju promocije poziva i podrške svim akterima na tržištu rada da što bolje pripreme pune projektne prijedloge, MOR je u prethodnom periodu organizirala 9 informativnih događaja na različitim lokacijama u BiH.

Imajući u vidu da su mnogi zainteresovani bili spriječeni da prisustvuju na navedenim informativnim događajima, te da postoji interes za pružanje dodatnih odgovora na eventualna pitanja, EUzaZapošljavanje projektni tim organizuje i online informativni događaj koji će se održati u

petak, 09.02.2024 u periodu od 11.30 do 14.00 sati.

Iskreno se nadamo da ćete biti u prilici da učestvujete na ovom online događaju, te bismo cijenili da klikom na link  https://ilo-org.zoom.us/j/92325930637?pwd=SHZFQkdTQWpTUjUrckVmVFBva1Jhdz09 popunite registracijski obrazac i potvrdite svoje prisustvo i zainteresovanost.

Kroz postupak registracije, zainteresirani učesnici će putem maila dobiti link za prisustvo ZOOM sesiji.

Zahvaljujemo na interesu.